maandag 26 mei 2014

Catania-love

De laatste tijd haak ik veel met het haakkatoen Catania. Wat haakt dit garen toch fijn. Het splijt niet, het heeft een mooie glans en mooie kleuren én het katoen glijdt soepeltjes door mijn vingers. Kortom.....gewoon Catania-love......






PS
In mijn webshop geldt nog tot en met zaterdag 31 mei de actie 12 bollen Catania halen = 11 betalen!!!!!

FIJNE DAG ALLEMAAL,

MALOTTE

donderdag 22 mei 2014

Klein maar fijn......

Goedemorgen,

Het zonnetje is weer op. En het is weer tijd om wat afgeronde haakzaken te showen. Wat boffen jullie toch!!!!

Laat ik beginnen met de nieuwe hoes voor onze gezamenlijke - te gebruiken voor 1000 dingen - tissuedoos. Ik had zin in een nieuwe kleurencombinatie. Beetje zoet, maar de kleuren bevallen me wel.



Verder heb ik me voor de eerste keer in mijn leven bezig gehouden met amigurumi. Mijn oudste dochter heeft een beetje pech gehad. Tijdens een kinderfeestje was ze een paar keer hard gevallen op haar knie. Zelfs de vader van haar vriendinnetje was een beetje geschrokken van de wond. Dat zegt volgens mij al genoeg. En laat mijn pechvogel de dag erna nog een keer er heel hard op vallen tijdens het buitenspelen. Tja.....want hoe krijg je een kind rustig binnen als het buiten prachtig weer is en alle buurtkinderen buitenspelen.....

Die derde valpartij was de genadeklap. Wat een kniewond......gelukkig heeft ze er niet al te veel last van. Een dag later klom ze alweer in bomen. Maar ja......de wond is nog steeds niet helemaal dicht. Dus blijven we maar doorgaan met ontsmetten, kunstwerkjes maken met pleisters en haken!!!



Een klein knuffelkonijn om te troosten. Het patroon komt uit het boekje `Lieve knuffels zelf haken` van 
Anna Paula Rimoli. 
Hett konijntje heeft er overigens ook voor gezorgd dat mijn jongste dochter een beetje verdrietig is. Zij wil namelijk ook een klein knuffeltje.....Dus ik ga vandaag weer aan de slag met haken!!

FIJNE DAG ALLEMAAL,

MALOTTE

vrijdag 16 mei 2014

Heerlijke haaktijden

Momenteel beleef ik heerlijke haaktijden. Van het ene afgeronde project (dekentje) hop ik over naar een nieuw - en wat kleiner - project. Het kleurtje past helemaal bij het zonnige weer van vandaag!!


Tja......mijn oma zei altijd: "op één been kun je niet lopen!"


En mijn meisje is in love met mijn dekentje!

FIJNE DAG ALLEMAAL,

MALOTTE (www.bymalotte.blogspot.nl)

zondag 11 mei 2014

Aanhouder wint!!

Ja hoor, de aanhouder wint!! Eindelijk, maar dan ook eindelijk is mijn dekentje af. Ik ben er vorig jaar september mee begonnen en nu in mei is het af. Poehee, wat een klus. Oké, het is een dekentje geworden en niet een deken. Maar ik ben er heel blij mee. Het deken is namelijk toch nog groot genoeg geworden om op frisse avonden onder te kruipen op de bank. En opgevouwen staat het ook heel gezellig in de kamer. Een win-win situatie dus!!!!



FIJNE AVOND ALLEMAAL,

MALOTTE (www.bymalotte.blogspot.nl)

donderdag 8 mei 2014

Pom-poms

Pom-poms......die blijf ik leuk vinden om te maken. Vroeger als kind al. Alleen tegenwoordig kan het fijn wat sneller gaan met handige pom-pom makers (ook te koop in mijn webshop ;-)). Niet meer dat gedoe met kartonnen rondjes enzo!
En met pom-poms kun je ook heel leuk cadeautjes opvrolijken. Zo hebben wij hier binnenkort een kinderfeestje thuis. En op de een of andere manier is het hier traditie geworden om bij afscheid aan vriendinnen een goodiebag te geven. Daarin horen uiteraard snoepjes, maar ook een kleinigheidje. Deze keer heb ik gekozen voor een haarbandje met een paar elastiekjes. Bij elkaar in een zakje, pom-pom erop en ....ik vind het er dan een stuk feestelijker uitzien. Laat de meiden maar komen!!!




FIJNE DAG ALLEMAAL,

MALOTTE

donderdag 1 mei 2014

Groot nieuws!!!!!

Er is groot nieuws hier in huis..........

In mei leggen alle vogels een ei. En ik????? Ik start een webwinkel!!!! Een webwinkel in.....hoe kan het ook anders.......in haakkatoen en andere hobby-artikelen.

Ik had zo´n zin in een nieuwe uitdaging. Nu mijn beide meisjes het leuk hebben op school, had ik echt de rust en energie om aan iets voor mezelf te beginnen. En wat is er leuker dan om van je hobby ook je werk te maken?! Dus werd er door mama ook weer eens hard gewerkt op een ander vlak dan het huishouden! Groothandels (be)zoeken, producten bestellen, webshop maken, enzovoorts enzovoorts.



En ik vind het spannend. Dat ik het ook meteen met jullie wil delen.

De naam van mijn webwinkel is WOLLIESTOCK.

Je kunt mijn webwinkel vinden op: www.mijnwebwinkel.nl/winkel/wolliestock

Je ziet daar meteen een leuke openingsactie. Nieuwsgierig????? Neem dan gauw een kijkje!

FIJNE DAG ALLEMAAL,

MALOTTE