donderdag 28 februari 2013

Hij komt eraan......

Tja.........hij komt eraan..........mijn 40ste verjaardag. Morgen is het dan zo ver. Bij leven en welzijn word ik morgen alweer 40 jaar. Enerzijds heb ik het daar best moeilijk, maar anderzijds besef ik ook heel goed dat ik blij mag zijn om weer een verjaardag te mogen vieren. De laatste tijd hoor ik veel ellende om me heen, waardoor ik me realiseer dat ik absoluut niet mag klagen over mijn leeftijd. Ouder worden hoort er nu eenmaal bij. Je schijnt er ook niets van te voelen dus morgen is het feest hier in huis. En bij feest horen slingers en cadeautjes. Een slinger heb ik onlangs gemaakt en mijn eerste cadeau (een tekening van mijn jongste meisje) heb ik ook al in ontvangst mogen nemen. Zie hieronder het resultaat.



 
 
Het patroon van de hartjes komt van Karin aan de haak. Alleen nu heb ik gehaakt met een dubbele draad, waardoor de hartjes wat groter en steviger worden. Het feest kan beginnen!!
 
 
Fijne dag,
 
Malotte


zaterdag 23 februari 2013

Even iets anders....

Het was tijd voor even iets anders. Even geen granny´s, ook al kijken die me steeds aan vanuit mijn haakmand. En even geen tasjes. Nee, deze keer hield ik me bezig met een plantje. Ik dacht dat een plantje wel leuk zou staan op de meidenkamer. Mijn oog viel op een patroontje uit dit boek:


Uiteindelijk is het plantje zo geworden:


 



 
 
Het is een meneer cactus geworden met zelfbedachte stekels van sprietjes (ik weet niet hoe die dingen heten) uit de knutselspullen van de meisjes. Nu moet ik van de meiden ook nog een mevrouw cactus maken, want ja....één plantje is toch een beetje zielig. Jammer genoeg moet mevrouw cactus op haar beurt wachten. Eerst is er nog een ander "fijn" klusje voor me. Het korter maken van een aantal broeken van manlief.......
 
Fijn weekend,
 
Malotte



zondag 17 februari 2013

I PROUDLY PRESENT TO YOU......

mijn zelf ontworpen kaartenmapje!!!!! Mijn verzekeringspasjes, kortingskaarten en spaarkaarten hebben nu een mooi gehaakt hoesje gekregen, zie hier het resultaat.



Het heeft wat uurtjes tijd gekost, maar ja dan heb je ook wat. Want eerst maakte ik het mapje te groot. Dit had dan tot gevolg dat de kaartjes uit het mapje vallen als je het mapje opent. Dan was het mapje weer te klein. Maar drie keer is scheepsrecht en nu heb ik de perfecte afmeting. Het is heel leuk om te maken en mochten jullie er ook één willen maken dan volgt hier het patroon.

PATROON KAARTENMAPJE
Gehaakt met Rio Cotton en met haaknaald nummer 3.

Buitenkant:
20 lossen haken. Vervolgens met deze 20 "steken" een lapje haken met vasten. In totaal bestaat het lapje uit 32 toeren vasten. Na de 32ste toer heb ik nog een randje om het lapje heen gehaakt bestaande uit vasten. In de hoeken heb ik gehaakt met 2 vasten, 1 losse en 2 vasten. Voor de buitenkant heb ik als kleur lichtblauw genomen.

Binnenkant (2x):
Voor de binnenkant zijn 2 lapjes nodig. Ik heb hier gekozen voor een donkergrijze kleur. Beide lapjes zijn even groot en zijn gehaakt als volgt. Eerst weer 20 lossen haken. Vervolgens 12 toeren vasten haken. Na de 12ste toer heb ik nog een randje om het lapje heen gehaakt bestaande uit vasten. In de hoeken heb ik gehaakt met 2 vasten, 1 losse en 2 vasten.

Randje:
Daarna heb ik met dezelfde donkergrijze kleur alle lapjes aan elkaar gehaakt door middel van het haken van een randje vasten.

Flapje:
Ten slotte moet er dan nog een flapje gehaakt worden. De grootte hiervan hangt m.i. af van de afmeting van de knoop. Ik heb het flapje gehaakt met 7 vasten in het midden van een rand van het mapje. In totaal met die 7 vasten heb ik 7 toeren vasten gehaakt. Dan moet er nog een opening voor het knoopsgat gemaakt worden. Hiervoor heb ik 2 vasten gehaakt, 3 lossen en dan weer 2 vasten (in totaal blijf je dan dus werken met 7 steken). Ter afronding heb ik nog één toer met 7 vasten gehaakt. Knoop aannaaien en voila.........EEN KAARTENMAPJE!!!!

Ik heb nog nooit een haakpatroon uitgeschreven. Ik hoop dan ook dat de bovenstaande tekst is te volgen. Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik die uiteraard heel graag van jullie. Daar leer ik ook van. 

Nog een fijne avond voor straks,

MALOTTE

donderdag 14 februari 2013

***UITSLAG GIVE AWAY***

Ja hoor, daar is ie dan......de uitslag van mijn allereerste give away. Wat heb ik een hoop reacties gekregen, waarvoor weer mijn dank. Ook nog bedankt voor jullie meningen over mijn nieuwe laarsjes. Ik heb uiteindelijk besloten om ze te houden. En inderdaad.....meteen kreeg ik positieve reacties erop uit mijn directe omgeving. Ach ja, soms heb je net even dat extra duwtje in de rug nodig om de stoute schoenen (hahaha!!!) aan te trekken.

Maar goed, nu trompetgeschal en .......

 
de lootjes



grote suikerpot



met deksel om goed te schudden
 
 

 
een paar kinderhanden
 




en de winnaar: TALITHA van LIEF EN MOOI 
 
 
Gefeliciteerd! Ik ga de spullen meteen mooi voor je inpakken. Mail je mij dan nog even jouw adresgegevens?
 
 
Ten slotte voeg ik nog een plaatje toe van een klein haakwerkje die ik de afgelopen dagen heb gemaakt. Waarschijnlijk hebben de meeste van jullie al zo´n labellohoesje gemaakt, maar ik nog niet. Het patroontje heb ik van cinderella-creative-wereld en een beetje van mezelf. Ik heb de hoesjes voor mijn meisjes gemaakt.
 
 
 
 
Fijne (Valentijns)dag,
 
MALOTTE

dinsdag 12 februari 2013

En dan is er post....

Allereerst wil ik mijn 30 volgers bedanken voor het reageren op mijn blog. Super! Ik had nooit gedacht dat ik er al zoveel zou kunnen krijgen. De limiet voor mijn give away had ik immers niet voor niks op 5 volgers gezet. Dus 30....wauw, ik heb er bijna geen woorden voor!

De afgelopen dagen heb ik de granny´s toch maar weer eens te voorschijn gehaald. Maar ligt het nou aan mij of stellen granny´s je geduld gewoon op de proef? Ik denk namelijk dat ik met de vierkantjes een kussenhoes ga fabriceren, maar om de een of andere reden laat het resultaat op zich wachten. Er gaan heel wat vierkantjes in een kussenhoes.....en dan ook nog eens alle draadjes wegwerken enzo. Poeh, daar gaat toch wel aardig wat tijd inzitten. Maar we gaan door!

Verder had ik vandaag de pakketbezorger aan de deur met mijn nieuwe laarzen. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik ervan moet denken. Ik word over een paar weken 40 jaar (hoe sneller die leeftijd eraan komt des te meer grijze haren ik begin te ontdekken) en ik dacht...ik doe eens iets anders.....iets minder conservatief...iets minder klassiek.....iets vrolijks.....iets lente-achtigs....iets van:



 
 
Maar nu slaat de twijfel toe. Is het toch niet iets te frivool? Wat vinden jullie? Houden of terugsturen?
Gelukkig heb ik nog een paar dagen bedenktijd. Dit geldt overigens niet voor mijn GIVE AWAY. Alleen morgen kan er nog gereageerd worden. Donderdag 14 februari sluit de inschrijvingstermijn en ga ik een winnaar trekken. Spannend!
 
Fijne avond,
 
Malotte


zondag 10 februari 2013

Luie zondag

Het is hier vandaag een luie zondag. De hele ochtend werd er in pyjama door het huis gescharreld. Het is inmiddels goed in de middag en pas nu is manlief met storm en onweer (onze 2 meisjes) naar buiten om te genieten van het zonnetje. En ik??? Ik heb even geen puf. Gewoon eens even niets. Nou ja niets.....natuurlijk ben ik nog wel bezig geweest met het afronden van een haakwerkje. Zie hier het resultaat:




Deze keer heb ik een ritstasje gemaakt voor één van mijn eerste levensbehoeften......mijn bronzer, mijn blusher en mijn mascara!! Ritstasjes en ik........blijft een gewaagde combinatie. Ritsen inzetten is namelijk niet mijn ding. Op de naaimachine zit ik met ritsen ook vaak te stuntelen. Met als gevolg dat ik de ritsen maar "old school" vastzet, namelijk met de hand! Maar goed, dit keer vind ik dat mijn ijver is beloond.

Nog een fijne zondag,

MALOTTE

woensdag 6 februari 2013

Love is in the air

Tja....ik hou nu eenmaal van hartjes en dus ook van het maken ervan! Dit exemplaar heb ik zojuist afgemaakt. Nu nog een mooi plekje ervoor zoeken.


Ik ben inmiddels ook weer begonnen aan een nieuw project. Ik weet nog niet hoe dit gaat uitpakken. Ik heb iets in mijn hoofd zitten en nu maar eens zien of ik het mooi uitgewerkt krijg;-) Dus wellicht daarover binnenkort meer.

Voor nu, een fijne dag en tot gauw,

MALOTTE

maandag 4 februari 2013

En het is weer maandag.....

En het is weer maandag en wat is er veel gebeurd dit weekend. Ik heb zowaar 5 volgers en wat ben ik daar blij mee. Dames bedankt voor jullie support en ook voor de tips!

Dit weekend werd bij ons gevuld met alle gebruikelijke zaken, zoals ballet van onze oudste, boodschappen doen, overige huishoudelijke en sociale zaken. Maar ook koekjes bakken door twee paar kinderhanden, zie hieronder het resultaat:


Deze koekjes zijn gemaakt met de kant-en-klare spullen uit de supermarkt. Ik zou nog wel eens ouderwetse koekjes willen maken. Gewoon leuk met de deegroller aan de slag en zo. Toch maar eens googelen naar een leuk en niet te vergeten makkelijk recept. We moeten het natuurlijk ook niet forceren;-)

Tot slot heb ik nog een project kunnen afmaken. Het spencertje:



Al met al ben ik wel tevreden met het resultaat. Toch heb ik de breinaalden opgeruimd. Ik vind haken toch net iets leuker. En ik wil binnenkort weer eens overgaan tot het maken van wat zomerrokjes voor de meiden. Dus genoeg plannen!

Fijne dag allemaal en vergeet niet mijn GIVE AWAY,

Malotte