donderdag 31 januari 2013

Kleine give away???

Oké.......misschien wil ik te veel in te korte tijd. Ik heb wel eens gehoord dat het soms wel een jaar kan duren voordat zich een eerste volger aanmeldt. Ik zelf heb helemaal geen ervaring met bloggen. Ik weet ook helemaal nog niet zo goed hoe alles bij blogspot werkt. Maar nog helemaal geen volgers.....dat voelt stiekem toch wel een beetje als een teleurstelling. Dus wat te doen......Misschien een kleine give away die ik wil doen als ik 5 of meer volgers heb????? Ik denk daarbij aan het weggeven van de volgende dingen:


Twee tijdschriften, te weten `Tuin` en `Ariadne at Home`. Daarnaast een zojuist zelf gehaakt wit hartje van ongeveer 8 cm. Ik ben er heel trots op, want ik heb het patroon zelf bedacht. En dat is voor mij een hele prestatie!! Mocht iemand anders allang een soortgelijk hartje hebben gemaakt, dan berust dit echt op toeval.

Enfin, wat te doen voor deze give away??? Heel simpel, VOLGER worden. Eenvoudiger kan een give away niet, lijkt me. Dus wie o wie meldt zich aan? Reageren kan tot 14 februari. Op valentijnsdag wil ik de winnaar trekken.

Fijne avond allemaal

woensdag 30 januari 2013

Blij dat ik brei?

Onlangs heb ik de breinaalden weer eens opgezocht en ben ik daarmee begonnen aan een nieuw project, namelijk een spencer. Nu ben ik bezig met het breien van de arms- en halsbiezen. Daarna zal ik moeten overgaan tot het inelkaar zetten van alle stukken. Volgens mij gaat dit heel spannend worden. Resulteert de spencer in iets dat mijn dochter alleen thuis gaat dragen, bijvoorbeeld ´s ochtends over haar pyjama? Of wordt de spencer een meer toonbaar kledingstuk? Ik ben heel benieuwd. Wordt vervolgd!



De breinaalden blijven vandaag nog even in hun mandje liggen, want het is vandaag weer mijn poets- en regeldag. Dit betekent dat ik zometeen weer als een dolle met een emmer sop door mijn huis ga rennen. Alles een beetje opruimen en dan mijn grote meid uit schooltje halen. Boterhammen eten en weer door naar zwemles. Genoeg te doen dus.

Fijne dag !

zondag 27 januari 2013

Soms zit het mee en soms zit het tegen

Tussen alle schaats- en sneeuwpret dit weekend was ik van plan om mijn granny-project af te maken. Ik had het idee om van de vierkantjes een soort van hoes om een bijzettafeltje te maken. Eerst begon ik met het wegwerken van alle draadjes (niet echt 1 van mijn favoriete klusjes). Daarna ging ik over tot het aan elkaar haken van de vierkantjes. So far so good. Maar toen kwam het haken van de rand.......Na een uurtje bezig geweest te zijn, kwam ik toch tot de conclusie dat het niet werd wat ik voor ogen had dus mijn gehaakte rand heb ik uitgetrokken en de grannies even terzijde geschoven. Om toch nog een beetje een soort van productief gevoel te hebben, heb ik me maar gericht tot het oppimpen van een shirtje. Heerlijk die full colour opstrijkapplicaties. Je neemt een `kaal` shirt, zoals:


Dan het uitkiezen van een applicatie, zoals bijvoorbeeld:


Vervolgens strijk je de applicatie op het shirt en je krijgt:



En dan is er ten slotte een dochter heel blij en heeft een mama toch nog een voldaan gevoel!!

Fijne avond allemaal.......

donderdag 24 januari 2013

En het is dag 2 in mijn blogleventje. Ik weet nog steeds niet helemaal precies hoe alles werkt en hoe alles moet, maar ik ga gestaag door! Het voelt wel een beetje vreemd, omdat ik geen idee heb wie mijn berichtje(s) leest. En hoe kom je eigenlijk aan volgers???? Misschien dat ik binnenkort maar eens iets van een give away ga organiseren. Ik heb al iets in mijn hoofd zitten om te maken, nu nog even de tijd daarvoor vinden!

Gisterenavond weer wat granny´s gehaakt. Het aantal groeit langzaam, omdat het garen niet fijn haakt. Het splijt ontzettend, zodat elke steek 2x zolang duurt en het haken ook nog eens pijn aan mijn vingers gaat doen. Maar ja, de kleurtjes zijn zo leuk....hoe was het ook al weer??? Alle goede dingen kosten tijd!!!

Fijne dag


woensdag 23 januari 2013

Ready to blog

Oké, I´m ready to blog. Al een tijdje zit ik elke ochtend – als ik mijn grote meisje naar school heb gebracht - met een kopje koffie te genieten van alle mooie creatieve blogs. Graag zou ik ook zo´n prachtige blog willen bijhouden dus laat ik het nu eens proberen……

Sinds ik ruim twee jaar geleden uit het bedrijfsleven ben gestapt om tijdelijk fulltime voor mijn twee meisjes te zorgen ben ik wat aan het freubelen geslagen. Eerst nog onder een hoop gegniffel van mijn man. Maar inmiddels is hij er aan gewend!

Als klein meisje was ik altijd bij mijn oma´s bezig met wol en stofjes. Nu jaren en jaren later heb ik de oude breinaalden weer gevonden, nieuwe haaknaalden en een naaimachine gekocht. In de vrije daluurtjes probeer ik dan `wat` te fabriceren. Wat???? Dat wat ik nu dus ga proberen te bloggen.
Zo trof ik laatst bij Moodkids een leuk patroontje van een ronde sleutelhanger. Wat een fijn klein project om te haken. Gisterenavond heb ik twee hangers gemaakt, waarvan er al één is geconfisqueerd door een dame hier in huis. En die dame ben ik niet!!